Festivalkunstner Åse Fagervik

Billedkunstner som opprinnelig kommer fra Steinkjer. Hun har i dag maleatelier/galleri på Stjørdal.
Det som oftest kjennetegner Åses kunst er hennes fargesterke energifulle uttrykk, sirkler og lys. Det skapes intuitivt stemninger i bildene som tilskuerne kan lese sine egne tolkninger inn i.

Åse er en selvlært kunstner, og som hun forklarer det selv så kom kunsten som tredd nedover hodet på henne omtrent over natten, etter en helt spesiell og dyptgripende hendelse i livet. Dette skjedde like etter hennes mors bortgang.

UTSTILLINGER
Åse har hatt en rekke utstillinger i Trøndelag/Norge. De siste årene har hun også hatt flere utstillinger utenlands, bl.a New York, Paris, Milano, Palermo, Venezia, Cannes og California.
Den første utenlandsutstillingen (2019) fant sted i NEW YORK. Der ble hun av en amerikansk jury plukket ut som 1 av 100 kunstnere worldwide til å stille ut et maleri, i forbindelse med åpningen av et stort eksklusivt galleri på Manhattan.

I 2016 – et av mine kunsttrykk (Never let go) ble innkjøpt til en overrekkelse, en æresbevisning til General Robert Mood, den gang general i NATO. Overrekkelsen fant sted i NATO ́s HQ i Brussel.
I 2021 ble Åse plukket ut som 1 av 2 kunstnere til å delta på en politisk paneldebatt med tema «Kunst & Politikk». Dette var i forbindelse med Folkets Hus sitt 100 års jubileum. Den andre kunstneren i panelet var Håkon Bleken.

Nå i 2023, har Åse blitt valgt som «Årets kunstner» i forbindelse med NIDAROSKONGRESSEN-En stor landsomfattende kongress for legestanden og allmennmedisin i Norge.

I tillegg til malerier og kunsttrykk selger Åse også kunstskjerf, flotte ull/silkeskjerf som har påtrykk av hennes kunst. Skjerfene er i en nydelig ull/silkekvalitet.
www.asefagervik-art.com