Tre fantastiske festivalkonserter

Highasakite

Highasakite har brukt det siste året på å skrive ny musikk, men også på å omarrangere en rekke låter til fantastiske og nye versjoner for denne svært eksklusiv turnéen.
Bandet, som solgte ut to konserter på Den Norske Opera bare dager før landet lukket ned, offentliggjør nå at de tar denne turnéen på veien i et svært begrenset antall konserter og byer. Steinkjer og Steinkjerfestivalen er en av de få som får oppleve denne helt spesielle og eksklusive opplevelsen. Gå ikke glipp av denne enestående sjansen til å oppleve Highasakite i en nydelig setting og versjon du ikke har hatt muligheten til å oppleve dem i før, og som du neppe får muligheten til å oppleve igjen.

I 2019 slapp bandet albumet Uranium Heart, nok en gang til strålende anmeldelser, bl.a terningkast 5 i Aftenposten og Dagsavisen. Som vanlig fra denne kanten ble flere låter umiddelbare radiofavoritter, noe de allerede samme år fulgte opp med overraskelsesutgivelsene i det to-delte albumet The Bear Romantic I og The Bear Romantic II. Hit-singelen «Can I Be Forgiven» viste nok en gang et band som sprudlet av skaperglede. Etter den tid har Highasakite blant annet solgt ut Den Norske Opera to ganger, før de holdt en lavprofil gjennom resten av 2020. Grunnen til stillheten er enkel; ikke bare har de jobbet med ny musikk, men de har altså jobbet med å arrangere om låtene i en helt ny drakt som du kun kan få oppleve på denne korte turnéen. Highasakite har blitt et av Norges desidert største band. Med albumet Silent Treatment knuste de alle rekorder da de tilbrakte over to år på VG-lista, og de har toppet plakaten til de alle de store norske festivalene. De har vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten, og turnert verden over flere ganger.

TORA

Suksessen til TORA er utrolig moro å følge med på, der hun hele tiden tar nye steg i karrieren. Hun får stadig mer oppmerksomhet i hele verden med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hun har over 160.000 følgere fra hele verden på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som er en av mange som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.
Bandets andre album GIRLS fra 2020 ble nominert til Spellemann. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet.

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), og vært gjestegitarist under Trygve Skaugs Norgesturné. Tora mottok i januar Adresseavisens Musikkstipend for 2021. Denne høsten legger bandet ut på sin første store turné i Storbritannia.
Tora er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd “limited edition” signaturgitar for henne.
Det er en fryd å få Tora tilbake på Steinkjerfestivalen igjen, og således følge hennes utrolige utvikling som artist.

Bokassa

Powertrioen Bokassa fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien ogaggressiviteten til punk og hardcore, til sin egen unike “stonerpunk”. Debutplaten «Divide &Conquer» ble belønnet med strålende anmeldelser over hele verden og kom med på britiske Metal Hammer sin liste over 2017s beste debutplater. Noe som igjen fanget oppmerksomheten til Metallica-trommeslager Lars Ulrich som kalte bandet «My favourite newband» og «Insanely fucking cool». Dette første til at Bokassa ble supportband for Metallica på deres enorme «World wired»-turné i 2019. Den 21. juni kom oppfølgeren «Crimson Riders» som ble belønnet med terningkast 5 i både Aftenposten og Dagsavisen, samt 8/10 i Metal Hammer UK og 4/5 i ærverdige Kerrang. I utlandet vokser populariteten til bandet til nye høyder, så se dem på en klubb i Steinkjerfestivalen før de tar steget opp i elitedivisjonen i internasjonal tungrock.