Bernhoft

Sist Jarle Bernhoft gjestet Steinkjerfestivalen, gjorde han en legendarisk konsert, som han selv har uttalt at burde vært gitt ut som live-album!

Mer enn ti år etter starten av sin solokarriere, som har inkludert fire studioalbum, to EP-er, prisen «Årets Spellemann», en US Grammy-nominasjon, utsolgte klubb- og arenakonserter, samt TV-opptredener hos blant andre Ellen DeGeneres og Conan O’Brien, er han tilbake i en ny og annerledes utgave. Nå blir det fullstendig nakent. Ikke noe band. Ingen loopstasjon. Ingen mikrofon eller store PA-anlegg. Kun Bernhoft selv med akustisk gitar, med låter fra hele karrieren.

Inspirasjonen bak denne helakustiske solosettingen forklarer Bernhoft slik:
«Jeg blir ekstremt nervøs av å synge uten mikrofon foran kjeften. Nettopp derfor skal jeg gjøre mer av det. De gangene jeg har fått aller størst kick av musikk, er når de som spiller går vekk fra mikrofoner og forsterkere og bruker rommet de er i. Det kan være singer/songwriters, klassiske utøvere, jazz- eller bluegrass-folk; fraværet av forsterkning gjør nærværet av artistene utrolig sterkt. Det krever enormt med hjerte utenpå skjorta, mot og ferdigheter å holde på publikummet en hel konsert, uten å plugge i gitaren og spille høyt, men jeg er enormt sugen på å klare det».

Vi gleder oss som barn!