Brenn

De ferske Spellemann-vinnerne brenn. har allerede et rykte som en av de beste liveartistene i landet, med kritikerroste opptredener på festivaler som Roskilde, Malakoff og Øyafestivalen. Høsten 2019 slapp de debutalbumet Elsker, som nylig ble belønnet med «Årets rock» på årets Spellemann!

Høsten det samme året ble duoen nominert til «Årets Liveartist» på P3 Gull 2019, for sitt energiske liveshow på både festivaler og egne klubbkonserter.

Alt ved brenn. viser at rock fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser i helt andre musikalske leire. Debutalbumet fikk strålende mottakelse av både fans og anmeldere, og beviste for alle at brenn. har kommet for å bli.

Gode skussmål for musikken til tross; det er live brenn. har fått mest omtale hittil i karrieren, og en imponerende festivalsommer i 2019 resulterte i gode anmeldelser. NRK P3 sparte ikke på kruttet etter å ha sett brenn. på Malakoff, og belønnet bandet med terningkast 6:

«Brenn. er ikke bare det søteste, men kanskje også Norges beste rockeband akkurat nå. For min del driter jeg i om rocken dør, så lenge brenn. lever» – Håvard Røsæg, NRK P3

VG opplevde energibombene under Øyafestivalen, og belønnet brenn. med terningkast 5:

«Jeg har sett norsk rocks fremtid. Den står i flammer.»