Gisle Aarlott & Clarion Call

Gisle Aarlott har mer eller mindre vært aktiv artist siden han som 17-åring platedebuterte med 70-tallsgruppen Moas Ark. Han var en viktig makker med Finn Coren da han gjorde sine første forsøk på midten av 1980-tallet. På samme tiden startet han bandet Clarion Call, som etter hvert ga ut flere kritikerroste album.

Om albumet “In the World” (2012) skrev Trønder-Avisas anmelder: “…sanger Paal Waaktar gjerne skulle ha skrevet inn i sitt mest mystiske a-ha-univers…”.

I 2015 debuterte Gisle Aarlott med tekster på sitt eget morsmål med albumet “Volum 1”, utgitt på Øra Fonogram. Vegard Enlid i Adressa skrev: “(En) betydelig begavelse som låtskriver (…) melodier med store og finurlige tonesprang som dristig måler krefter i samme idrett som Paul McCartney (…) og kommer utav det med æren i behold og vel så det!”

Aarlott har alltid blitt fremhevet som en meget dyktig låtskriver med underfundige tekster – både engelske og nå på norsk. Som gitarist, sanger og formidler er han udiskutabel. På Steinkjerfestivalen samler han det beste fra sin lange karriere i konseptet “GISLE AARLOTT & CLARION CALL”.

Festivalsjef Svein Bjørge sier: “Gisle er en av pionerene i Steinkjers musikkliv de siste 40 årene og en viktig del av Steinkjers kulturliv generelt. Tilfeldighetene har gjort at han fortsatt ikke spiller for det helt store publikum – verken her hjemme eller i utlandet. Så urettferdig kan denne bransjen dessverre være. Men det endrer ikke det faktum at han er en låtskriver av rang og en stor artist”.

Når Gisle nå samler sin karriere i en konsert, vil Steinkjerfestivalen at alle skal få oppleve denne fantastiske artisten, og gir konserten gratis til
alle, i NTE-teltet på dagtid, ‪lørdag 22. juni.‬‬

På scenen har han med seg musikere som Lena Jønvik Holmen (sang/perk), Helge Risnes Nyhus sang/gitar), Anders Myrvold (kbds), Jan Haugen (bass) og Ståle Norum (trommer).