Gjermund Larsen Trio

Han tilhører den svært eksklusive gjengen, som bruker to hender for å summere antall Spellemannspriser. Han er med i den enda mindre gruppa av Grammy-nominere nordmenn. 23.juni er Steinkjerfestivalen og Steinkjer kirke klar for Gjermund Larsen Trio.

Gjermund Larsen Trio kommer til festivalen med en rykende varm Spellemannpris som Årets komponist! Verdalingen har gjennom flere år bygget seg en karriere og et renomé som en av Norges dyktigste og mest spennende folkemusikkartister. Og en folkemusiker som aldri har vært redd for å eksperimentere, eller opptre på utypiske arenaer. Når du har vært nominert til Spellemannspris i så ulike kategorier som barneplate, samtidskomponist og folkemusikk/tradisjonsmusikk – så er det i seg selv et godt bilde på den fantastiske musikerens bredde.

Fele-magikeren ble født inn i en rotekte folkemusikkfamilie i Verdal, og er i dag en av de fremste innen sitt felt. Kanskje er følgende sitat fra musikeren og arrangøren Gabriel Fliflet den beste beskrivelsen som er å oppdrive om Gjermund Larsen:

«Da jeg en gang skulle introdusere Gjermund Larsen på en konsert, siterte jeg feil og sa:
Han ser ut som Gud og spiller som Jesus. Det skulle selvsagt vært omvendt».

Det er lett å anbefale en musikalsk opplevelse med Gjermund Larsen Trio. Han er en av de sjeldne artistene som makter å være en døråpner inn til sitt musikalske univers, i tillegg til å være en briljant musiker.