Julie Alapnes

Julie Alapnes defineres av mange som fremtiden i norsk folkemusikk. Enkelte drar det så langt som «redningen av norsk folkemusikk».

Felespiller og vokalist Julie Alapnes har høsta strålende kritikker for debutalbumet sitt «Julietnorth». Hun er nå i innspurten med sitt oppfølgingsalbum etter å ha vekket stor oppmerksomhet med sine konserter på viktige festivaler som Tønderfestivalen i Danmark og Celtic Connections i Glasgow. Sommeren og høsten for Julie og hennes rocka folkemusikkband blir meget spennende.

Gruppa består av Julie Alapnes på fele og vokal, Petter Carlsen på barytongitar og vokal, Halvard Rundberg på trøorgel og gitarer og Aleksander Kostopoulos på trommer.

Bandet har turnert siden 2014 da Julie inviterte musikerne med seg for å danne en fersk kvartett. I det øyeblikket musikerne satte seg ned sammen var det som om alt klaffet og samspillet satt som et skudd fra første stund. «Supergruppa» fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egenskrevne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige melodiene trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme.

Nå gleder hun og bandet hennes seg stort til å ta med musikken til Steinkjerfestivalen etter å ha hørt rykter om denne nydelige festivalen.