Ketil Bjørnstad

Ketil Bjørnstad er kjent både som forfatter og artist, og Steinkjerfestivalen har gjort et skikkelig scoop når de nå har kapret Bjørnstad til festivalen!

Ketil Bjørnstad har en enorm katalog å vise til, både bibliografien og diskografien hans er enorm. Han er kritikerrost i store deler verden og har vunnet priser både i Norge og internasjonalt.
Steinkjerfestivalen har blitt enig med Bjørnstad at han skal presentere seg både som forfatter, og som artist.

Et bokbad, der han går i dybden på sitt forfatterskap, og selvsagt vier ekstra plass til sin trilogi om 60-, 70- og nå nylig 80-tallet. Disse bøkene har vært en formidabel salgssuksess for Bjørnstad.
Som intervjuer i bokbadet har vi fått selveste Anne Grosvold, en av NRK’s mest kjente journalister og programledere. Det i seg selv blir en begivenhet. Med henne som intervjuer vet vi at vi er sikret et meget interessant og underholdende bokbad torsdagen under Steinkjerfestivalen.

Bjørnstad gjør en konsert i Steinkjer kirke, hvilket blir årets Åpningskonsert til festivalen. Bjørnstads konserter er også meget kritikerroste, og han er til stadighet på turneer i hele Europa. Forfatteren i Bjørnstad kommer også frem i musikken, der det alltid blir levert sterke tekster som ofte er egne historier. I konsertene forteller ofte Bjørnstad om innholdet i låtene han spiller, for på den måten å dra lytteren inn i fortellingen i musikkstykket.

Til de som ønsker å fordype seg i Bjørnstad som forfatter har vi i samarbeid med Steinkjer Bibliotek opprettet en lesergruppe som gjennom hele vinteren og våren skal lese og diskutere utvalgte bøker av Bjørnstad, inkl. hans svært aktuelle trilogi om 60-, 70- og 80-tallet. Med andre ord en ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med en av våre mest kjente forfattere, som kulminerer med et bokbad med Anne Grosvold, samt en konsert i Steinkjer kirke.
Bjørnstad vil også signere bøker under sitt besøk på Steinkjerfestivalen.

Det er bare å handle inn, eller sette Bjørnstad på gavelista til jul, og dykke ned i en av Norges dyktigste forfattere og artister og glede seg sommeren og det som helst sikkert vil bli en begivenhet under Steinkjerfestivalen.