Loney Dear

Selveste Peter Gabriel har omfavnet Loney Dear, og det nye albumet er spilt inn i Gabriels hjemmestudio og utgitt på Gabriels egen label Real World, til ovasjoner fra musikkpressen i hele verden.

Dette er et album som har løftet Loney Dear opp som en av de mest spennende artistene i 2018. The Independent (UK) sier: «An elegant, understated pop masterpiece». Et elektronisk, uimotståelig vakkert og fengende mesterverk som bringer referanser til band som f.eks. Bon Iver, eller som Peter Gabriel selv uttaler: «Loney Dear is Europe’s answer to Brian Wilson». Store ord fra en av verdens mest respekterte artister.

Vi er utrolig stolte av å få en så hyperaktuell og populær artist som Loney Dear til Steinkjerfestivalen.

Festivalsjef Svein Bjørge sier: «Det er en personlig triumf å få Loney Dear til Steinkjer. Vi hentet ham tidlig i hans karriere, til en fantastisk konsert i Steinkjer kirke i 2012. Da var han tilnærmet ukjent som artist. Det er han så absolutt ikke i dag, og det er sjelden å se Peter Gabriel så entusiastisk som når han omtaler Loney Dear som et musikalsk geni. Det skal mye til for å rive meg bort fra akkurat denne konserten under festivalen»