Madrugada

Madrugadas gjenforeningsturné for to år siden ble en gedigen triumfferd gjennom fjorten europeiske land.

Bandet opplevde at fanskaren hadde vokst betydelig i årenes løp, og flere steder ble konsertene utsolgt så fort at større arenaer måtte bookes, også i Norge. Madrugada hadde vært både elsket og savnet, og det var et lidenskapelig og til dels ungt publikum som møtte bandet på veien.


Madrugada er en kunstnerisk og kommersiell suksesshistorie. De har vunnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser og sluppet fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som har solgt til gull og platina.


Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte sistealbum på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen for to år siden ble et uventet, men gledelig nytt kapittel. Fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Ikke lenge etter at turneen var over, bestemte bandet seg for å satse videre. «Vi ønsket bare at turneen skulle fortsette!» Nå har tiden kommet til et nytt kapittel i historien om Madrugada, og snart kommer også et nytt album! 

På årets fb-post om hvilken artist man ønsket seg til Steinkjerfestivalen 2022, ble Madrugada det bandet aller flest satte opp. Da gir vi dere det, med den eneste festivaljobben de gjør i Trøndelag til sommeren. For en konsert det skal bli!