Vazelina Bilopphøggers

Få norske artister er mer «folkekjære» enn Vazelina Bilopphøggers. I år dropper de sine tradisjonelle sommershow, og sikter seg i stedet inn på landets festivaler. Deriblant Steinkjerfestivalen.

I dag, 14.februar, offentliggjør bandet hele sommerturneen – med besøk på Steinkjerfestivalen, Tons Of Rock og Øyafestivalen blant stoppestedene.

Det er utrolige 37 år siden de fargerike totningene slo gjennom. Siden har Vazelina Bilopphøggers vært en av Norges mest populære rockegrupper. Typisk for dem, er at de ikke har vært gjengangere på de vanlige konsertscenene, men prioritert sine egne show.

– Vi har fått mange henvendelser fra festivaler gjennom årene, så vi tok et businessmøte i bandet. Så nå lar vi være å gjøre sommershow i år, og blir popstjerner i stedet, sier Eldar Vågan.

Da det ble kjent, var Steinkjers festivalsjef Svein Bjørge kjappe med å booke dem.

– Vazelina står i en særstilling i norsk rock. De har en utrolig lang og svært suksessrik historie og 30 år med sommershow på CV-en. Dette er meget rutinerte karer, sier Bjørge.

Steinkjerfestivalen blir for øvrig eneste sjanse til å høre gjengen i Nord-Trøndelag.

Vazelina er rett slett en del av den norske folkesjela, og tilhører den meget eksklusive klubben av norske artister som har solgt over 1 million plater! Musikken har overlevd generasjon etter generasjon, slik bare de mest slitesterke poplåter gjør.

– Det mangler ikke på hits fra bandet. Blå lys, Surfbrett, Knekkebrød, Gi meg fri i kveld, Bilopphøggerboogie… Lista er endeløs, og det er låter som kanskje best kan sammenlignes med Knutsen & Ludvigsen sine hits, sier Bjørge.

Vazelina på Steinkjerfesitvalen. Sju mann på scenen, med sine største hits i beltet. Du skal ikke ha paranormale evner for å spå at stemninga i NTE-teltet fredag kveld blir nær kokepunktet!