Virkelig

Bodøtrioen i Virkelig kom som en rakett i 2015, med låten “Cecilie”, som ble spilt på NRK P3 i hele 38 uker. Sommeren 2016 fulgte en runde på de største festivalene i Norge, før de låste seg inne i studio.

2018 startet på utmerket vis for bandet, da deres siste singel «Ballettdanseren» ble nok en stor radiohit. Samtidig offentliggjorde Musikknyheter en kåring der Virkelig var en av de ti artistene en samlet norsk musikkbransje har mest trua på i 2018. Nok en gang fylte de festivalsommeren med jobber, og kronet det hele med å åpne hovedscenen på Øyafestivalen før Arcade Fire og Arctic Monkeys.

Samme høst kom deres første album “Lykke til i Livet”, til strålende anmeldelser. Året ble rundet av med bandets første norgesturné, med påfølgende opptreden på Lindmo og nominasjon som “Året Nykommer” på P3 Gull. Året 2019 har bandet brukt flittig i studio, og frem mot sommeren vil vi få flere singler å kose oss med.

Virkelig er gatepop med norske tekster og et ungt rockeband på vei opp og frem. Et rockeband som tråkker opp stiene etter War on Drugs, hvor det enkle kombineres med det store. Og hvem sa egentlig at gitarsoloen var død?