De første 5 til Steinkjerfestivalen 2020

Melissa Horn

Melissa er en av Sveriges aller største og høyest elskede artister. Debutalbumet «Långa nätter» (2008) og «Säg ingenting till mig» (2009), «Innan jag kände dig» (2011), «Om du vill vara med mig» (2013) samt «Jag går nu» (2015) har alle solgt til både gull og platina i Sverige, og toppet salgslistene i både Sverige og Norge.

Horn og hennes fantastiske band er en opplevelse som kryper inn under huden på deg, og tårene sitter ofte løst når hennes nære tekster og vakre musikk kommer ut.

Vi sitrer av stolthet over å ha fått en av Sverige største artister til Steinkjer, og vi gleder oss stort til konserten i Rismelen, lørdag 20. juni.

Bjørn Eidsvåg

Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk musikkliv. Han har skrevet en rekke udødelige låter som flere generasjoner nordmenn har et sterkt forhold til. I tillegg har Eidsvåg en unik formidlingsevne både som sanger og historieforteller, noe som får publikum til å elske konsertene hans. Det er et norsk ikon som endelig kommer til Steinkjerfestivalen. Endelig kommer Bjørn!!

Highasakite

I februar slapp Highasakite sitt fjerde album; «Uranium Heart» til strålende anmeldelser. Singelen «Elastic State Of Mind» var nummer én på norsk radio flere uker, og alle singlene fra albumet ble listet på radiokanaler som P1, P13 og P3. «Uranium Heart»-turneen har tatt Highasakite rundt på utsolgte konserter i hele Skandinavia, og bandet har blitt kjent for sine fantastiske sceneopptredener med storslåtte produksjoner. Nylig ble det kjent at de står på scenen i Den Norske Opera & Ballett neste år.

Med albumet «Silent Treatment» knuste de alle rekorder da de tilbrakte over to år (!!) på VG-lista, og de har toppet plakaten til de alle de store norske festivalene. De har også vunnet flust av priser, opptrådt på Nobelkonserten og turnert verden over, flere ganger. I juni går ett av Norges desidert største band på scenen i Rismelen med sin store sceneproduksjon. Det er ikke annet å gjøre enn å begynne å glede seg!

SKAAR

Hilde Skaar har på kort tid slått seg opp som en av de aller mest mest interessante artistene innen indiepop, med hele tre singler inne på P3 sin A liste, musikk til filmen Battle og med over 7 millioner (i skrivende stund) strømminger på debutsingelen «Higher Ground» på Spotify.

Til sammen har hennes 6 singler på Spotify utrolige 25 millioner avspillinger!

I tillegg kan vi legge til hele VG-lista-turneen, musikk til film og Netflix-serien Battle og spillejobb i Chile for å representere Norge under kongefamiliens statsbesøk.

Det er planlagt masse musikk i tiden som kommer samt en lengre turne i utlandet; det betyr intet mindre enn en knallstart på karrieren. Alt tyder på at 2020 blir SKAARs store år, i starten av en karriere som har hatt en utvikling som ligner den både Aurora, Astrid S og Sigrid har hatt de siste årene.

Rotlaus

Rotlaus har på rekordtid blitt et av landets mest populære og ettertraktede liveband. To spellemannsnominasjoner i år forteller også at bandet er på vei til å nå utover sitt tradisjonelle publikum. Med stadig flere utsolgte konserter over hele landet, hersker det liten tvil i at Rotlaus virkelig har blitt et band som er i ferd med å nå det store publikummet, som både Åge Aleksandersen, Hellbillies og DDE allerede har.

Foruten et av landets beste liveshow, er Rotlaus kjent for å gi alt på scenen og å ha en helt spesiell kontakt med publikum. De fleste synger med fra første tone og det er ikke så rart når bandet har en avspillingsfrekvens du neppe finner maken til hos noen andre norskspråklige band i dag. Rotlaus vil nok få det til å svinge i Rismelen, og allsangen vil runge!