Fem første til Steinkjerfestivalen 2019!

Ogras stilte helt ukjente på årets festival, men lagde en fantastisk stemning i teltet. For mange var de årets store positive overraskelse, og i ettertid har det vært et pågående krav om å få dem tilbake. Både fra de som overvar konserten og fra de mange som ikke fikk dem med seg men har hørt snakket etterpå. Siden årets besøk på Steinkjer har de gjestet utallige festivaler og klubblokaler, så det er et enda skarpere band som vender tilbake med sin potente folkrock. We aim to please, som det heter, så da blir atter en gang partystemning i NTE-teltet på lørdagskvelden!

Stein Torleif Bjella er blitt en av våre mest folkekjære artister. Med varme og finurlige fortellinger som rommer alle fasetter i livet, smyger han seg inn i hodet til folk, både med fortellingene og musikken som farger dem. Alle hans fire album har vært sterkt kritikerrost, han har toppet VG-lista, fått Edvard-prisen og spilt på alt som finnes av festivaler og klubber i landet. Samt vært en hyppig gjest i TV-studioer. Til sommeren kommer han med et superband i ryggen med Eirik Øien, Kenneth Kapstad og Per Borten. Det borger for litt av en konsert!

Sondre Justad fortsetter å imponere, og har i sommer vokst til å bli en headliner på mange av de store festivalene, som Slottsfjell og Bukta. Siden han debuterte med et brak med «Riv i Hjertet», som lå over ett år på VG-ista, har han levert hit etter hit. Akkurat nå ligger «Ikke Som De Andre» i toppen av alle radiolister. Som liveartist har Justad vokst enormt og fremstår nå som en av Norges nye store artister. Han har for alvor tatt plass på toppen av Norske festivalscener. Til sommeren kommer han til Steinkjer, og får selvfølgelig sin plass på hovedscenen.

Postgirobygget har en fantastisk karriere, og har i 20 år vært leverandør av allsang-låter. Som liveband er de et sikkerstikk for god stemning og jubel. Over 40 millioner strømminger, for et band som kun har Norge som marked, er et absurd høyt tall. Det forteller alt om den enorme appellen til Postgirobygget. Med låter som «Idyll», «En Solskinnsdag», «Luftmadrass» og «Sommer På Jorda», blir det sol, sommer og festivalstemning uansett vær!

Arif tilhører en ny generasjon innen hiphop-genren, sammen med blant annet Cezinando og Unge Ferrari. Arif og sistnevnte fylte Oslo Spectrum til randen i fjor, og viser bredden av den populariteten som denne nye generasjonen på kort tid har favnet. Tydelig inspirert av klassisk R&B, rapper de stolt og uredd på norsk, ofte med veldig direkte og politiske tekster. Det blir heftig, svett hiphop i NTE-teltet på lørdagen.