Da var de fire første klare!

Kvelertak

Fra massiv turne med Metallica til Steinkjerfestivalen!

Å få være support for verdens største metal-band er drømmen for alle rockeband, og tilnærmet synonymt med et internasjonalt gjennombrudd. Frontfigur James Hetfield har ved flere offentlige anledninger skamrost Kvelertak, og stemningen i bandet var ekstatisk da forespørselen kom om de ønsket å være support på Metallicas enorme Europaturne, på hele 38 konserter. Første del av turneen er nå i gang, og Kvelertak tar Metallica-publikummet med storm!

Europaturneen avsluttes i mai, så det er et brennhett og velsmurt maskineri som kommer til Rismelen i juni. Et band som har tatt et gigantisk steg på den internasjonale karrieren.

https://www.aftenposten.no/kultur/i/LKmmP/Dette-er-starten-pa-noe-stort-for-Kvelertak

Anders Jektvik

Nytt album og på vei tilbake til Steinkjerfestivalen

Anders Jektvik fylte teltet til randen da han spilte på Steinkjerfestivalen i 2016. Enda flere fikk sansen for ham da han imponerte stort som spesialinvitert gjest under Åge Aleksandersen sin konsert i 2017. Jektvik har ikke blitt mindre populær siden det, og nå er et nytt, meget etterlengtet album fra Jektvik rett rundt svingen! Vi har vært så heldige å høre klipp fra albumet og det overbeviser oss lett om at Jektvik vil fortsette å vokse som artist denne vinteren. Til sommeren blir det om mulig enda trangere om plassen i NTE-teltet på Torget!

 

Silya

Silya med sin drivende rhythm & blues endelig til Steinkjerfestivalen

Silya og hennes band The Sailors regnes som et av Norges desidert dyktigste liveband, og er en svært ettertraktet liveartist over det ganske land. Rett og slett fordi de leverer et fantastisk show, og publikum elsker henne.

Silya startet sin suksesskarriere i Multicyde, som hadde 3 store nr.1 hits i Norge. Hun ble imidlertid oppdaget av store produsenter i USA, som trakk henne over til New York der hun jobbet i flere år som både artist og låtskriver. Bl.a. var hun fast ukentlig «residence artist» på legendariske ‘The Living Room’ i en lengre periode, men vendte så nesen hjemover i 2013 for å delta på ‘Stjernekamp’. Som soleklar vinner av konkurransen fikk hun kickstartet en ny karriere i hjemlandet.

Til Steinkjer kommer Silya med full bandbesetning. Gjengen har meldt at de gdddleder seg voldsomt, og har lovet å gi «fullt trøkk» når de endelig spiller på Steinkjerfestivalen!

 

 Amanda Delara

Det iransk-norske stjerneskuddet regnes som Norges mest spennende artist

Amanda Delara kom som en frisk vind inn i norsk pop i fjor høst med debutsingelen «Paper Paper» som bl.a. toppet Spotify Viral-listen internasjonalt, og ble umiddelbart fanget opp av både Nico & Vinz og Karpe Diem. Sistnevnte falt pladask da hun gjorde sin versjon av deres «Gunerius». Hun har blitt kalt en norsk versjon av både M.I.A og Sia, men med sin iranske bakgrunn skaper hun sin helt særegne sound. Hennes nyeste singel «Dirhamz» har også fått strålende omtaler og viser en ung, men allerede moden og ny norsk artist, som norsk musikkbransje har svært store forventninger til. Flere utgivelser er på vei, og det samme er en vinter med mange konserter, så når hun kommer til Steinkjer i juni vil Amanda Delara garantert ha markert seg ytterligere på mange felt.