Fire nye til festivalen!

Tove Bøygård

Dagbladet har kalt henne: «en unik miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith» og Aftenposten triller en sekser på terningen og kaller henne «En formidabel artist».

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut seks album med eget materiale, som alle har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Således er hennes siste album «Jord» intet unntak. Både oppmerksomheten og mottagelsen på denne plata har vært overveldende, og musikkskribentene har vært skjønt enige om at dette er et solid mesterverk.

Med seg på både plate og veien har hun et «superlag»: Freddy Holm som strengemester og produsent, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer. Vi gleder oss stort!

Gisle Aarlott & Clarion Call

Gisle Aarlott har mer eller mindre vært aktiv artist siden han som 17-åring platedebuterte med 70-tallsgruppen Moas Ark. Han var en viktig makker med Finn Coren da han gjorde sine første forsøk på midten av 1980-tallet. På samme tiden startet han bandet Clarion Call, som etter hvert ga ut flere kritikerroste album.

Om albumet “In the World” (2012) skrev Trønder-Avisas anmelder: “…sanger Paal Waaktar gjerne skulle ha skrevet inn i sitt mest mystiske a-ha-univers…”.

I 2015 debuterte Gisle Aarlott med tekster på sitt eget morsmål med albumet “Volum 1”, utgitt på Øra Fonogram. Vegard Enlid i Adressa skrev: “(En) betydelig begavelse som låtskriver (…) melodier med store og finurlige tonesprang som dristig måler krefter i samme idrett som Paul McCartney (…) og kommer utav det med æren i behold og vel så det!”

Aarlott har alltid blitt fremhevet som en meget dyktig låtskriver med underfundige tekster – både engelske og nå på norsk. Som gitarist, sanger og formidler er han udiskutabel. På Steinkjerfestivalen samler han det beste fra sin lange karriere i konseptet “GISLE AARLOTT & CLARION CALL”.

Festivalsjef Svein Bjørge sier: “Gisle er en av pionerene i Steinkjers musikkliv de siste 40 årene og en viktig del av Steinkjers kulturliv generelt. Tilfeldighetene har gjort at han fortsatt ikke spiller for det helt store publikum – verken her hjemme eller i utlandet. Så urettferdig kan denne bransjen dessverre være. Men det endrer ikke det faktum at han er en låtskriver av rang og en stor artist”.

Når Gisle nå samler sin karriere i en konsert, vil Steinkjerfestivalen at alle skal få oppleve denne fantastiske artisten, og gir konserten gratis til
alle, i NTE-teltet på dagtid, ‪lørdag 22. juni.

‬‬På scenen har han med seg musikere som Lena Jønvik Holmen (sang/perk), Helge Risnes Nyhus sang/gitar), Anders Myrvold (kbds), Jan Haugen (bass) og Ståle Norum (trommer).

Kings of the Valley

Kritikerrost retroprog og fengende stonerrock. Du bør ikke gå glipp av trioen Kings of the Valley.

Med intense gitarriff, melodisk bassing og pulserende trommer har bandet skapt et uttrykk som er innom flere sjangre, samtidig som musikken er knyttet sammen av et eget særpreg.

Dette særpreget er blitt til i bandmedlemmenes møte med hverandre – hvor tre musikere med ulike musikalske røtter er blitt knyttet sammen.

Kosmik boogie Tribe

Vi ønsker alltid å avslutte festivalen med å lage skikkelig party på lørdagsnatta. Med fantastiske Kosmic Boogie Tribe vet vi at stemningen vil stå i taket, selv om du trodde at du var sliten og ferdig for kvelden!

Med sin energiske punkrock-boogie er de blitt et utrolig populært liveband som det er umulig å ikke la seg rive med av. Tre album har de på samvittigheten, men det er som liveband denne gjengen har blitt viden kjent. Om man blander Ramones’ punk med Rose Tattoo’s Boogierock, så er man nær hva Kosmic Boogie Tribe gir sitt publikum. Og det svinger! Dette blir en heftig avslutning på Steinkjerfestivalen.