Arbeidsområder for frivillige

Her finner du nærmere informasjon om de ulike arbeidsoppgavene du kan jobbe med under Steinkjerfestivalen 2020.

* = Dette arbeidsområdet er ikke lenger søkbart.

Artistteam

Som del av artistteamet er du med på å bidra til at artistene får et uforglemmelig og upåklagelig opphold på Steinkjerfestivalen. Artistteamet er et lite, men meget sosialt team som består av to undergrupper; backstage og artistvertskap.

Backstagegruppa har ansvar for å bygge/tilrettelegge vrimleområdene for artistene. Er du kreativ, glad i å samarbeide og litt praktisk anlagt, kan dette være noe for deg. Backstagegruppa jobber hovedsakelig før- og etter festivalen.

Som artistvert er du den personen som jobber tettest på artistene under festivalen, og du må være tilgjengelig for artisten(e) fra ankomst til retur. Du må være forberedt på lange og hektiske, men også morsomme dager med så mye jobb som artisten krever. Vi jobber tett på hverandre, så gode samarbeidsferdigheter er viktig. Du må være minst 18 år, og det er ønskelig at du har liknende erfaring fra før.

Frivilligteam – Informasjon/akkreditering/Frivilligvelferd-Potetgruppa

Frivilligteamet fungerer som et knutepunkt for festivalen. Teamet har ansvaret for registrering og akkreditering av frivillige og andre ikke-betalende gjester, samt at vi er et informasjonssenter for frivillige og gjester. Opplæring blir gitt, men du må gjerne være komfortabel med å bruke PC i arbeidet.

Frivilligteamet jobber også for at alle frivillige skal ha det bra når de er på jobb for festivalen, derfor har vi også noen oppgaver som går på frivilligvelferd.

Frivilligteamet trenger frivillige under hele festivaluka, men flest under festivalen.

Potetgruppa- «ad hoc»-gruppe som skal bistå andre team med kortvarige og uforventede oppgaver på flere områder ved behov. Det kan være bæring, vaktmesteroppgaver, servering, vakt, dekor. Våre frivillige jobber 8-timers vakter og tar de oppgavene som dukker opp. Vi har ellers en del faste oppgaver som vi gjør mellom slagene.

VIP-Team

Gjesteområdet troner på toppen av Rismelen med panoramautsikt ned mot hovedscenen. Her er VIP-teamet sin oppgave å ta godt vare på våre samarbeidspartnere og inviterte gjester.  Vi trenger derfor serviceinnstilte frivillige med godt humør som vil bidra til god stemning og trivsel.  Arbeidsoppgaver vil være å jobbe i baren, rydde, og se til at det er fint rundt oss.  Vi jobber tett sammen i tidvis hektiske perioder, så det er en forutsetning at du har gode samarbeidsevner.

Opplæring vil bli gitt, men det er en fordel om du har erfaring fra servicebransjen.

Aldersgrense for å delta i VIP-teamet er 18 år og vi gjør oppmerksom på at søkere vil bli kontaktet for en prat fortløpende.

Logistikkteam

Logistikkteamet står for opprigging og ned rigging av store deler av festivalområdet. Med andre ord er det mye praktisk og fysisk arbeid. Teamet har også ansvaret for alle uforutsette hendelser og endringer under festivalen, når det gjelder behov for materiell eller lignende.

Logistikk har behov for frivillige i gruppene dekor, sikring og telt, og velger fortrinnsvis de som kan jobbe både før festivalen og søndag etter festivalen.

Logistikkteam – Dekorgruppa

Arenadekor har ansvar for festivalens lille ekstra, det som gir Steinkjerfestivalen en helhet. Galskap, kreativitet og utfordringer er ord som beskriver oss. Vi jobber før og etter festivalen. Er du løsningsorientert, trives høyt og lavt og ikke er redd for å ta i et tak, så er arenadekor perfekt for deg. Det er behov for folk med liftsertifikat, men vi ser også etter deg som er glad i små eller store utfordringer.

Miljøteam

Som en del av miljøteamet bidrar du til et rent, ryddig og trivelig festivalområde under festivalen, med god kildesortering og avfallshåndtering. Jobben du gjør skaper et godt miljø og hyggelige omgivelser for alle som er på festivalen: frivillige og publikum, så vel som artistene!

Du kan være fra 16 år og vil få full opplæring. Ofte vil dere gå sammen to og to under festivalen, slik at oppgavene går lettere og fortere. Du er en del på farten, så det lønner seg å ha på gode sko. Bonusen er at du får med deg musikken og stemningen, samtidig som du jobber.

Markedsteam-Plakatgruppa

Markedsteamet jobber med å gjøre festivalen synlig, og i forkant av festivalen trenger vi folk som kan henge opp plakater/dele ut flyers. Du vil få ansvar for ett eller flere områder langs aksen Namsos-Trondheim. Vi ønsker oss gode ambassadører som hjelper oss å spre ordet om festivalen, og som bidrar til at vi blir synlig på en positiv måte. Arbeidet med plakatering skjer i hovedsak i forkant av festivalen og starter etter påske. Denne frivilligjobben kan du gjøre unna før festivalen starter, så da kan du delta på selve festivalen med god samvittighet  Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner, men det er en fordel om du har førerkort og bil.

Riggteam

RIGG/SCENE Riggteamet jobber med rigging av scener, lyd & lys og annet utstyr før, under og etter festivalen. Scenecrew jobber med artistene på de ulike scenene under festivalen. Har du erfaring fra klatring i og bygging av stillas, er det en stor fordel, så informer oss om det i søknaden. Førerkort, truckførerbevis, utvidede førerkortklasser (f.eks. lastebil) og/eller hjullasterbeviser også en fordel, men selvsagt ingen krav. Rigg/Scenecrew medfører endel løfting, bæring og lemping, så du bør ikke ha ryggskader eller andre fysiske skader/problemer. Rigg jobber før, under og etter festivalen. Det påregnes å jobbe 2 skift a 8 timer.

Salgsteam

Hva er vel Steinkjerfestivalen uten billett eller årets festivalskjorte? På salgsteamet jobber du med salg av billetter og merch. Festivalens besøkende skal bli møtt av sprudlende, serviceinnstilte og effektive ambassadører i billettboden utenfor området, og i merchteltet inne på festivalområdet. Vi ser etter arbeidsomme folk, som både kan jobbe før, men mest under festivalen. Vi trenger deg som bidrar til å gi besøkende et godt inntrykk av festivalen vår.

Du kan velge om du vil jobbe for billettsalgsgruppa eller merchgruppa. Oppgavene er stort sett det samme. Billettsalsgjengen selger og bytter billetter til bånd uka før, og under festivalen, mens merchgruppa holder til inne på festivalområdet og selger klær og annet stæsj på vegne av festivalen og våre artister. Opplæring vil bli gitt. Bli med på en fin og sosial jobb!

Serveringsteam – Frivillige og artister

Både frivillige og artister skal tas godt vare på. Vi serverer både varm og kald mat til alle gjennom festivaluka. Vi har ansvaret for at bespisningsområdene og oppholdsområdet til både artister og frivillige fremstår som trivelige og at det er ryddig og koselig å oppholde seg der. Vi gir gjerne både artister og frivillige det lille ekstra.

Transportteam

Som sjåfør vil hovedoppgaven være å hente og bringe artistene i forbindelse med deres opphold hos oss. Her kreves det fleksibilitet med tanke på arbeidstider, og du må være minst 23 år.

Vaktteam

Som vakt på Steinkjerfestivalen tilhør du en av de største frivilligteam. Dine oppgaver er å se til at festivalen er en trygg og sikker plass for alle deltakere og artister i alle aldersgrupper.

Oppgavene kan være adgangskontroll, vakthold ved nødutganger, scener eller campen og streif på resten av festivalområdet.

Det er oftest snakk om «trivselsvakt». Man trenger ikke ha et vekterkurs eller spesielle forkunnskaper. Som vakt jobber du under en gruppeleder, som gi deg all informasjon og støtte når du kommer på vakt. Du kommer også få en kort introduksjon på frivilligskolen (valgfri å delta) og på pølsefesten (samme uke som festivaluken). Det befinner seg alltid et sikkerhetsselskap på området, dersom behovet for inngripen skulle dukke opp.

Du må være over 18 år, og være både stødig og serviceinnstilt for å kunne delta i vaktteamet.

Når trenger vi vakter?

Generelt sett trenger vi 2 nattevakter til å holde tilsyn med utstyr allerede fra og med onsdag i festivaluken. Ellers er det behov for vakter på både dag og nattestid, men størst behov er på fredag og lørdag kveld. Det finnes plasser for deg som ønsker mye eller lite musikk og den som ønsker å bevege seg lite eller mye. Skriv ALLTID i infofeltet når du ønsker å jobbe.

* = Dette arbeidsområdet er ikke lenger søkbart.

Vil du jobbe som frivillig?

Ja, jeg vil registrere meg:

Norsk Norsk

Nei, men jeg vil kjøpe festivalpass!