Hei Steinkjer – Hei Montebello. Karpe Diem til Steinkjerfestivalen!

De er rett og slett landets mest ettertraktede artister. I 2017 gjør de èn konsert i Midt-Norge. Selvsagt på Steinkjerfestivalen. – Karpe Diem på plakaten er ensbetydende med et Rismelen fylt til randen, sier en sjelden oppglødd festivalsjef, Svein Bjørge.

Karpe Diem er Norges desidert største band i dag. 3 Oslo Spektrum-show i april neste år, utsolgt på 1 dag, er egentlig helt vilt!! Få internasjonale superstjerner klarer det! I tillegg tok de sist lørdag storeslem i NRK P3 Gull på NRK1, der de vant 2 av 4 priser; ‘Årets Live’ og ‘Årets Låt’.

Karpe Diem 2017, det er ‘Ingen over- ingen ved siden’. Så enkelt er det… Og til Steinkjer kommer de!

Ikke bare er Karpe Diem en av artistene han oftest får «krav» om å booke til Steinkjer fra publikum. Karpe Diem er i seg selv et musikalsk fenomen uten sidestykke i Norge. Hvor skal vi egentlig begynne, om vi skal fortelle om Chiraq og Magdi?

De var de første hip-hop-artistene som toppet VG-lista Topp 20, de første innen hip-hop til å motta Norges store musikkpris: Årets Spellemenn, de første i sjangeren til å selge ut Oslo Spektrum og i 2012 spilte de som første norske hip-hop-artister på den internasjonale Nobelkonserten. Karpe Diem har vunnet samtlige av de gjeveste prisene norsk musikk har å tilby: Spellemannpriser, Alarmprisen, P3 Gull og ikke minst en MTV Europe Music Awards pris.

Framfor alt har de bidratt til å gjøre hip-hop til «folkemusikk» her til lands. Der hip-hop tidligere var en relativt smal sjanger, har Karpe Diem løftet det opp til å bli allemannseie. Alt, uten noen gang å gå på akkord med seg selv. For om du er blant dem som synes rocken har mistet sin rebelskhet og sine opprørske budskap, burde du låne et øre til oslo-duoen.. På rekke og rad leverer de kompromissløse låter, hvor de utfordrer både det joviale og det ulmebrannene i samfunnet. Det er lite staffasje, men ekstremt mye direkte meninger – samtidig som de leverer det med ultrakommersielle refreng og hooks.

2017 gjør de til et svært eksklusivt år, med kun få konserter, hvor de til gjengjeld kjører på med en gigantisk produksjon med full LED-skjermproduksjon og catwalk. Hver landsdel får èn storproduksjon.

I Midt-Norge betyr det Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.
Og joda, Bjørge har gjerne brukt setningen «Rismelen vil koke» før. – Men sjelden passer det bedre enn på dette artistslippet. Karpe Diem? Det blir helt rått, gliser festivalsjefen.