Hele 5 nye artister klare for Steinkjerfestivalen 2022

Madrugada

Madrugadas gjenforeningsturné for to år siden ble en gedigen triumfferd gjennom fjorten europeiske land.

Bandet opplevde at fanskaren hadde vokst betydelig i årenes løp, og flere steder ble konsertene utsolgt så fort at større arenaer måtte bookes, også i Norge. Madrugada hadde vært både elsket og savnet, og det var et lidenskapelig og til dels ungt publikum som møtte bandet på veien.


Madrugada er en kunstnerisk og kommersiell suksesshistorie. De har vunnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser og sluppet fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som har solgt til gull og platina.


Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte sistealbum på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen for to år siden ble et uventet, men gledelig nytt kapittel. Fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Ikke lenge etter at turneen var over, bestemte bandet seg for å satse videre. «Vi ønsket bare at turneen skulle fortsette!» Nå har tiden kommet til et nytt kapittel i historien om Madrugada, og snart kommer også et nytt album! 

På årets fb-post om hvilken artist man ønsket seg til Steinkjerfestivalen 2022, ble Madrugada det bandet aller flest satte opp. Da gir vi dere det, med den eneste festivaljobben de gjør i Trøndelag til sommeren. For en konsert det skal bli! 

Ash Olsen

Musikkbransjen i Norge og internasjonalt ble tatt med storm da 20-åringen Ash Olsen fra Fredrikstad debuterte med låta «KITKAT» i august 2020. Med sine hypnotiske rytmer og ekstraordinære attitude har hun skapt store forventninger til hva som skulle bli det neste fra henne. Debutlåta «KITKAT» ble umiddelbart listet på NRK P3 og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid. I etterkant av slippet fikk hun utallige henvendelser fra plateselskap både internasjonalt og nasjonalt.

Marion Ravn

Hun startet karrieren i duoen M2M sammen med Marit Larsen

2005 slo hun gjennom som soloartist med albumet Here I Am, og særlig singelen «Break You» ble en stor hit. Hun sang duett med Meat Loaf på låten «It’s All Coming Back To Me Now» som er fra Meat Loafs album Bat Out of Hell III (2006). Låten nådde førsteplass på VG-lista og lå på listen i 21 uker. Hun turnerte store deler av verden for å promotere albumet.

Hum har gitt ut 6 album, med flere store singler, både i Norge og internasjonalt.  

I 2010 var hun en av de faste dommerne i X Factor på TV 2 . Hun var i dommerpanelet for Idol 2011. I 2013 var hun med i den andre sesongen av TV 2-programmet Hver gang vi møtes, og ble også invitert inn i jubiluemsprogrammet til Hver gang vi møtes i 2020.

I 2020 satt hun i panelet i tv-programmet Maskorama på NRK, og der sitter hun også nå.

Marion Ravn har 20 år i bransjen, men en stor og omfattende karriere i store deler av verden, og det er svært hyggelig å endelig få Marion til Steinkjerfestivalen. 

 

Kristian Kristiansen

Kristian Kristensen er en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands. Han har imponert gjennom opptredener på Senkveld og P3 Gull. Kristian Kristensen fikk alle, både publikum og dommere, til å måpe med sin fantastiske stemme i talentshowet med den passende tittelen The Voice for noen år tilbake. 

Kristian ser aller mest på seg selv som en singer-songwriter, inspirert av blant annet indie, folk, pop og elektronika. Låtskriveren og historiefortelleren velger å skrive og synge på sin egen dialekt fordi det, akkurat nå, føles nærere og sterkere. 

Og i kjernen av alt artisten og låtskriveren Kristian gjør er hans karakteristiske stemme og flotte falsett, en stemme så uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han oftest beskrives, som «han med stemmen». Et talent og en stemme som gleder og utfordrer, både seg selv og lytteren. Dette blir garantert en minneverdig konsert på Steinkjerfestivalen neste år.

 

Murder Maids

Murder Maids har på kort tid gjort seg veldig bemerket seg etter at de i januar slapp det kritikerroste debutalbumet «Knives Out» med Per Borten (Spidergawd, Moving Oos) som produsent). På årets By:Larm gjorde de 2 konserter som gjorde dem til en av «snakkisene» etter arrangementet. Norway Rock Magazine skrev i sin anmeldelse at Murder Maids hadde “truffet en home run av et album”.

Dette er øs-pøs-rock badet i fuzz-gitar med elementer av både metal og hardcore, men også smaken av powerpop, for de skriver kanllsterke låter. De havnet på musikknyheter.no sin liste over årets mest lovende norske artister, og det forstår man når man får denne gjengen mot seg fra scenen.