Kristian Grostad

Kristian Grostad fra Steinkjer ble kalt både «en ny norsk popjuvel» og «et uoppdaget supertalent» av norsk musikkpresse etter debutsingelen Apple Trees and the Sound of Bees som ble sluppet sommeren 2015.

Oppfølgeren Too Weak i 2016 fikk spilletid på radio, ble anbefalt av blant andre NRK Urørt, og høstet i tillegg internasjonal oppmerksomhet gjennom blant andre den anerkjente bloggen ‘Indieshuffle’.
I løpet av vinteren og våren 2017 har han vært i studio hos produsent Even Ormestad (Jaga Jazzist, Daniel Kvammen, Thom Hell, m.m.) og spilt inn en 5-spors EP, inspirert av artister og band som f.eks. Thomas Dybdahl, The Shins og Wilco, og kombinerer Kristians indiepop- og akustisk singer/songwriter-tradisjon på en ypperlig måte.

Første singel fra EPen Slowly Drowning ble sluppet 1. september, og ble omtalt som «glimrende gørfin» av Ruben på P3, og plukket opp av Urørt-redaksjonen, samt Spotify både i Norge, Sverige, Danmark og Island. I februar spiller Grostad på Trondheim Calling som en av «Juryens utvalgte» og forventningene er store til debut-EPen som kommer neste uke.
I Kristian Grostad har Steinkjer en mulig ny stor popstjerne på gang, som har både et nasjonalt og internasjonalt potensiale. Det er utrolig spennende å få presentere Grostad for et større hjemmepublikum på Steinkjerfestivalen i juni.