Odd Nordstoga, Moddi og Cezinando

CEZINANDO

«Det er der oppe han er nå, Kristoffer Cezinando, i toppen av norsk musikk.» konkluderte Aftenposten og gav 5/5 for hans nylig utgitte album. En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har siden da applaudert hans helt unike musikalske univers.

Cezinando er en rapper som skiller seg fra mengden både i tekst, melodi og karakter. I november 2016 vant han prisen for `Årets nykommer` på P3 Gull, og under Spellemannsprisen kort tid etter vant han i kategorien Årets tekstforfatter, i konkurranse med knallsterke navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval, Kaja Gunnufsen og Karpe Diem. Han var dessuten også nominert i kategoriene Årets urban og Årets album.

6. oktober 2017 slapp han oppfølgeren ”Noen ganger og andre”, og det til strålende mottagelse. Albumet suste rett inn på førsteplass på VG Lista Topp 40 og flere av låtene fikk umiddelbart tung radiorotasjon.

Dagbladet sa det treffende: «En slik type inspirerende grenseløshet, både musikalsk og personlig, levner liten tvil om at den norske popstallen har fått en ny standard å måle seg etter.» Dagbladet 6/6

Det er en ny norsk stjerne som kommer til Steinkjerfestivalen, lørdag 23. juni neste år.

 

ODD NORDSTOGA

Odd Nordstoga er en av våre store låtskrivere og artister. En omfattende karriere har gjort ham til et kjent navn for de aller fleste i Norge. Nordstoga har sin bakgrunn i folkemusikken, men beveger seg ofte langt over i popmusikken.

Etter diverse bandprosjekter fikk han i 2004 sitt store kommersielle gjennombrudd med albumet ‘Luring’, som solgte nærmere 200 000 eksempler. Påfølgende store platesuksesser fulgte, med en topp sammen med Sissel Kyrkjebø og deres ‘Strålande Jul’. Albumet solgte vanvittige 350 000 eksemplarer og oppnådde 11 platinatrofeer.

Nordstoga har vunnet Spellemannprisen 2 ganger, blant annet den høythengende ‘Årets Spellemann’.

I februar kommer hans nye album ‘KLØYVD’, som til og med er et dobbeltalbum. 2018 blir et svært aktivt Nordstoga-år, og det er derfor spesielt hyggelig å endelig få Nordstoga til Steinkjerfestivalen, sammen med sitt eminente band med mange av Norges dyktigste musikere.

 

MODDI + TRONDHEIMSOLISTENE

Da Moddi ga ut sitt fjerde studioalbum «Unsongs» i september i fjor, markerte det et internasjonalt gjennombrudd for den nordnorske visesangeren. Prosjektet presenterte 12 forbudte sanger like mange land og høstet oppmerksomhet hos blant annet The Guardian, BBC, Financial Times og en rekke andre store medier, og bragte Moddi til land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA. Her hjemme i Norge har Moddi også beveget et stort publikum – sist med en utsolgt konsert i Den Norske Opera.

Prosjektet har ikke vært uten kontroverser. I november ble Moddi presset av russiske diplomater til å droppe en sang av punkbandet Pussy Riot, fra settet i Kirkenes, etter trussel om fengselsstraff for de russiske musikerne som deltok på konserten. I februar måtte en planlagt konsert i Beirut avlyses etter at libanesiske myndigheter satte ned foten.

Konsertene er mottatt med ovasjoner over hele verden, både på grunn av tematikken, men også for det musikalske som har fått omtaler som «Breathtaking» og «pure magic».

Steinkjerfestivalen er utrolig stolte av å kunne hente denne kritikerroste produksjonen med hjelp fra Trondheimsolistene, til en unik konsert i Steinkjer kirke.

http://www.unsongs.com/