– Steinkjerfestivalen er årets “happening!”

For sjuende året på rad reiser Mette Dybwad og venninnen Tone Elisabeth Rønning Sivertsen fra Ski i Akershus for å delta på Steinkjerfestivalen.

Tone Elisabeth Rønning Sivertsen foran Bystranda
Tone Elisabeth Rønning Sivertsen og Mette Dybwad (t.h.) har vært på Steinkjerfestivalen nesten sju år på rad og vet å holde på festivaltradisjonene.

Med årene har de skapt seg noen tradisjoner og ritualer. De reiser opp på torsdag, sjekker inn på Tingvold Hotell, for så å dra ned til byen for å få med seg kirkekonserten.

– Den markerer starten på Steinkjerfestivalen. Det er årets happening, så vi booker alltid rom på Tingvold ett år i forveien for å forsikre oss om at det ikke blir fullbooket, noe som det ofte blir, sier Mette Dybwad og smiler.

– Vi kunne ikke vært et år foruten, legger hun til.

Mette forteller at selv om musikken er et stort trekkplaster, er det også mye annet hun prøver å få med seg under festivalhelgen.

– Ettersom jeg opprinnelig er fra Steinkjer, men har bodd på Østlandet i flere år, er det noe med det å komme tilbake til hjembyen sin og være litt turist. Vi passer derfor godt på å treffe igjen gamle kjente, ta noen sykkelturer og toppturer når vi først er her.

Gleder seg til Åge-konsert

Artisten hun ser mest frem til å se denne gangen er Åge Aleksandersen. Hun har allerede sett han spille der to ganger tidligere.

– Konsertene med Åge Aleksandersen er noen av de beste festivalminnene jeg har. Å oppholde seg i Rismelen sammen med tusen andre mennesker som alle elsker den samme musikken, det er magisk. Da får man virkelig kjenne på samholdet blant publikum og fellesskapsfølelsen som det gir. I tillegg til Åge vil jeg nevne Supertramp, som også var en veldig fin festivalopplevelse.

På lørdagskvelden har Mette og venninnen en tradisjon for å gå til Bystranda og ta bilde.

– I likhet med at vi må få med oss kirkekonserten på begynnelsen av festivalen, må vi ta et bilde på Bystranda når den er over, avslutter hun.