Steinkjerfestivalen melder Poker med tre kort

Spør festivalsjefen om tre artister han selv skal få med seg under Steinkjerfestivalen, så svarer han trioen som slippes i dag. Tre knallsterke artister, med èn ting til felles – de er alle debutanter på festivalen.

«Det er ikke tull, jeg skal rydde plass i programmet så jeg får oppleve de tre konsertene. Dette er tre norske, knallsterke artister som jeg rett og slett er stolt av å få presentere i Steinkjer», sier Svein Bjørge.

Ikke så rart, for det er selve godbitene i Twist-posen han slipper i dag. Unike artister på hver sin måte, og artister med både kred og ekstrem troverdighet i musikkmiljøet.

SPIDERGAWD

Det startet som et kompisprosjekt, men vokste seg til et norsk rockmonster. Per Borten (Cadillac, Moving Oos), Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut), Hallvard Gaardløs og Kenneth Kapstad (Motorpsycho) startet med å hente bandnavnet fra ei Jerry Garcia-låt, og lanserte deretter ei debutplate som umiddelbart ble nominert til Spellemannspris. Stadig flere slutter seg til Spidergawd-menigheten, og Trondheims-bandet er også i ferd med å få et internasjonalt marked. Musikken kan best beskrives som ei potent blykule som vibrerer av energi. Hittil har de kanskje hatt sine musikalske referanser i progrocken, men utgivelsen som kommer i 2017 er ifølge bandet selv inspirert av klassisk rock som Dio, Judas Priest, Iron Maiden, Motorhead og Thin Lizzy. Dette er ret og slett det ypperste av norsk rock.

BRUTAL KUK

Navnet skjemmer ingen! Har du ikke opplevd det legendariske hardcore/punk-bandet fra Trondheim, la ikke sjansen gå fra deg. Denne gjengen har skaffet seg fans langt utover det tradisjonelle hardcore/punk-publikummet. Det er melodisk, men «in-your-face», med herlig direkte tekster og en utstråling på scenen som det er umulig ikke å bli påvirket av. Konsertene med Brutal Kuk har en tendens til å bli omtalt som «legendarisk». Samtlige utgivelser har fått strålende kritikker i pressen. I 2017 kommer albumet «2016», og det er ingen grunn til å ha annet enn høye forventninger. Selveste Per Borten er produsent, og musikken gis ut på kvalitetsselskapet Crispin Glover Records. Nå er det alvor, folkens og de kommer til Steinkjer for å drive svetten ut av trønderpublikummet!

AIMING FOR ENRIKE

Mange ble overrasket over at Aiming For Enrike var en av fire nominerte band band til «Årets Live» i NRK P3 Gull (som Karpe Diem vant!). De som har opplevd bandet live hevet ikke en gang øyebrynene.  Det er teknisk og eksplosivt og en leken miks av sjangre. Det er noe med hele det musikalske uttrykket som gjør dette sjeldent originalt. Det er en hypnotisk blanding av jazz, funk, metal, prog og elektronika, som det er umulig å ikke forholde seg til. Noen synes kanskje det er rart, men de fleste melder at de blir så dratt inn i musikken at de fysiske lovene om tid og rom framstår som litt uklare teorier. Gi dem en sjanse! I ettertid er det kanskje «Aiming for Enrike» du svarer når noen spør om din største musikalske opplevelse under Steinkjerfestivalen 2016.