Svein Erik Larsen vender heim

SEL_blackstar

«Svarte stjerner» er en serie monotypier. Man kan rulle inn trykkfarge med en valse på platen, tegne i trykkfargen, skjære ut former i papir, legg på flate objekter som høstblader, tau etc. Navnet monotypi henspeiler på at det bare kan lages et trykk. Derfor er hvert monotypi et unikt kunstverk.

Svein Erik Larsen kunne spilt mange roller under en Steinkjerfestival. Han kunne stått på en eller annen scene sammen med det gamle bandet sitt «Second Floor», som mange steinkjerbygg vil huske fra glansdagene. Navnet står fortsatt på støttemurens langs Ogndalsvegen. Men du må opp en etasje for å møte Svein Erik Larsen under årets festival – opp i Regimentsboligen. Der stiller han ut – nesten 30 år etter debuten i Steinkjer kunstforening i 1987. Da var han ennå under utdanning ved Kunst- og håndverksskolen i Bergen.

–Det var der interessen for grafikk startet. Jeg hadde noen aktive år som grafiker på Kunsthåndverkskolen og deltok på Trøndelagsutstillingen to ganger og ble invitert til å lage en separatutstilling for Steinkjer kunstforening, sier Svein Erik.

Seinere fulgte en lang karriere med reklame i alle former, ikke minst film. Du husker kanskje de ekstremt lange reklamefilmene for Friele Kaffe? Svein Erik sto bak. Nå er han bosatt i Spania i store deler av året.

–Jeg tok opp arbeidet med grafikk i 2012 etter å ha jobbet med reklame, TV og dokumentarfilm i 20 år, fortsetter Svein Erik

Interessen for musikk viser seg i Svein Erik Larsens kunst, for eksempel i serien monotypier med samletittelen «Svarte stjerner». –Dette startet som en hyllest til David Bowie. En av hans siste sanger heter «Black Star» og en av hans andre store hits er «Starman».

Så hvis tinitusen tyner deg, hvis ørene trenger hvile, hvis sjel og øyne trenger påfyll under en heftig Steinkjerfestival, da kan du oppsøke Svein Erik Larsens utstilling i Regimentsboligen. Der er det kunst for alle rom – også musikkrommet.

SEL_portrettSvein Erik Larsen har vendt tilbake til grafikken og vender heim til Steinkjer med utstilling i sommer.