The waterboys til Steinkjerfestivalen

Alle har nynnet med til «The Fisherman`s blues». Nå kan du oppleve The Waterboys live – under Steinkjerfestivalen. Gjør klar for et av bandene som virkelig har satt dype musikalske spor.

– Hvem husker vel ikke The Waterboys`sine låter? Fisherman`s blues, The whole of the moon, A girl called Johnny, And a bang on the ear…

Festivalsjef Svein Bjørge blir nærmest drømmende i blikket når han skal beskrive The Waterboys. Et høyst legendarisk band, som var megastore også i Norge. De slo gjennom med 1985-singlen The Whole Of The Moon, som ble en enda større hit i 1991. Deretter flyttet bandet til Irland, hvor de brukte to år på å lage Fisherman’s Blues (1988), som ble en storselger i Norge og Storbritannia.

I sentrum for en lang karriere står den skotske vokalisten, gitaristen, keyboardisten og låtskriveren Mike Scott. The Waterboys sin historie er egentlig Mike Scott sin musikalske reise gjennom ulike landskap, både musikalsk og geografisk, hvor ulike musikere har bidratt i korte og lengre intervaller.
Her til lands kjenner vi dem først og fremst fra den irsk-inspirerte folkrock-perioden. Deres siste album er i tillegg inspirert av blues, soul og swamp rock. I sum et fantastisk spennende musikalsk lydbilde, og et lydbilde som trolig bare The Waterboys kunne ha lekt seg fram til.

– I Steinkjer blir det garantert et gjenhør med de legendariske hitene. Husk, dette er et band flere spådde skulle erobre U2s trone i England på 80-tallet. Mike Scott valgte imidlertid å følge sine musikalske ambisjoner, framfor å gripe de kommersielle mulighetene, sier Svein Bjørge

Heldigvis, kan man kanskje legge til. For det var nettopp dette grepet som ledet til innspillingen av «The Fisherman`s blues». Lyttet du til musikk på 80/90-tallet, har du høyst sannsynlig et forhold til utgivelsen.

– Alle burde unne seg konserten med The Waterboys. Dette er legender, som har inspirert en generasjon av musikere, legger Bjørge til.