Tysland inntar Steinkjerfestivalen

Det er med STOR glede vi endelig kan ønske Terje Tysland velkommen til Steinkjerfestivalen. Tiden har dessverre aldri vært riktig for et av Trøndelags aller største ikoner, før nå! Og timingen kunne neppe vært bedre: Terje opplever nå en renessanse som artist, etter over 40 år som en av våre dyktigste og mest elskede trønderske artister.

Terje roses fra alle hold og det kommer stadig flere på konsertene, av både gammel og ung. I helgen hylles han i hjembyen Namsos, av et imponerende kobbel av artister. Så utrolig velfortjent, og høyst på tide!

Terje er kanskje den mest «folkelige» av alle våre trønderske artister, og det finnes knapt den scene eller det lokale i Trøndelag hvor ikke Terje har spilt, opptil flere ganger. Karrieren har hatt topper og bunner, og Terje har opplevd livet på godt og vondt, men han har aldri sluttet å spille for «folk flest» i hver en avkrok av Trøndelag.

Det er komponisten og musikeren Terje Tysland som nå får sin verdige hyllest, og når man samler hans imponerende diskografi gjennom årene, så viser den med all tydelighet at Terje er en av de absolutt dyktigste, med en låt-teft av de sjeldne, og tekster som alle til enhver tid kunne kjenne seg igjen i. Og han har sjelden holdt noe tilbake. Noe som igjen har lagt grunnlaget for hans fandenivoldske og samfunnsengasjerte tekster opp gjennom årene. For Terje er rabulisten, tenkeren og livsnyteren i en og samme person. Noen ganger var det kanskje ikke så smart for karrieren, men det har Terje aldri vært opptatt av. For Terje har det å leve i nuet alltid vært viktigere enn å tenke taktisk. Sånt vinner man etter hvert respekt av.

Når han først skulle gjøre Steinkjerfestivalen så var det aldri noen tvil om at vi måtte gjøre noe spektakulært ut av det. Konserten blir derfor av det helt spesielle slaget, med toppet band, full blåserrekke, korister og gjester. Hele pakka, og vel så det! Og selvsagt alle de meste kjente låtene på rams.

Med andre ord; en høytidsstund med Terje Tysland i Rismelen, fredag 22. juni.

Festivalsjef Svein Bjørge sier det slik: «For meg personlig har Terje vært enormt viktig. Da ‘Stakkars Klovn’ kom, var det å vokse opp i tjukkeste Trøndelag noe å være ufattelig stolt av. Da var Terje den store helten og inspiratoren. Og da jeg noen år senere var nesten gammel nok til å komme inn på 18 års arrangement, begynte jeg å arrangere konserter selv. Mange av dem med Terje. I ettertid har jeg også forstått hvilken stor låtskriver Terje faktisk er, og han vil for all tid være en av de desidert største ikonene trøndersk musikkhistorie.»