Vi starter mars med fire nye artister!

Luke Elliot

Luke Elliot fra New York er amerikaneren som forelsket seg i Norge, og tydeligvis også i Steinkjer. Tre ganger har vi hatt besøk av dette unikumet av en rockeartist, som stadig går nye trinn oppover i stigen som leder mot den internasjonale stjernehimmelen.

Elliot er tatt inn under vingene til store og viktige aktører i England og USA, som har klokketro på at Elliot blir en internasjonal rockestjerne om få år.

Et nytt steg på denne karrierestigen kommer med hans nye album med singelen “All On Board». Utlandet kaller, men Elliot prioriterer turen til Trøndelag og Steinkjerfestivalen. Det kan vi like!

Jolly Jumper og Big Moe med Jimbo Jambo Band

Våre lokale helter med en nasjonal karriere, skal endelig tilbake til Steinkjerfestivalen, og tar for anledningen med seg hele Jimbo Jambo Band. I denne gratiskonserten i NTE-teltet på torget lørdag, skal de smøre festivalstemningen med sin rotekte og glade blues. Det finnes ikke bedre måte for å få det gode humøret og stemningen på topp, enn med nettopp disse meritterte gutta!

Virkelig

Bodøtrioen i Virkelig kom som en rakett i 2015, med låten “Cecilie”, som ble spilt på NRK P3 i hele 38 uker. Sommeren 2016 fulgte en runde på de største festivalene i Norge, før de låste seg inne i studio.

2018 startet på utmerket vis for bandet, da deres siste singel «Ballettdanseren» ble nok en stor radiohit. Samtidig offentliggjorde Musikknyheter en kåring der Virkelig var en av de ti artistene en samlet norsk musikkbransje har mest trua på i 2018. Nok en gang fylte de festivalsommeren med jobber, og kronet det hele med å åpne hovedscenen på Øyafestivalen før Arcade Fire og Arctic Monkeys.

Samme høst kom deres første album “Lykke til i Livet”, til strålende anmeldelser. Året ble rundet av med bandets første norgesturné, med påfølgende opptreden på Lindmo og nominasjon som “Året Nykommer” på P3 Gull. Året 2019 har bandet brukt flittig i studio, og frem mot sommeren vil vi få flere singler å kose oss med.

Virkelig er gatepop med norske tekster og et ungt rockeband på vei opp og frem. Et rockeband som tråkker opp stiene etter War on Drugs, hvor det enkle kombineres med det store. Og hvem sa egentlig at gitarsoloen var død?

Chand Torsvik

Chand fra Namsos tok hele Norge med storm og vant X-faktor, og låta “Diamanten” vil med sine 2,7 millioner avspillinger på Spotify for alltid være en trøndersk klassiker. Med årene har Chand hatt flere solide låter, som “Natt og Dag”, “Kongeriket Norge” og “Ælske dæ te evig tid” med flere hundre tusen avspillinger.

Etter noen år med mindre aktivitet, relanserer Chand nå seg selv blant annet med den nydelige nye ‘Vingeskutt’, og har skrudd sammen et meget solid band som er klare for mange mil på veien og uendelige timer på scenen. Dag Kittilsen groover på trommer, Rolf Hoff Baltzersen leverer fjellstøtt basspill, Sindre Eggen og Peter Stokstad bedriver energisk strengelek, mens Jonas Hammeren trakterer tangenter og Erlend Jentoft krydrer lydbildet med saksofonens vidunderlige mystikk og energi! Hele sju musikere, som spiller “Chandrock” av beste kvalitet, gir et bunnsolid lydbilde.

Chand har nemlig mye på hjertet, og kommer til Steinkjerfestivalen full av ny energi og spilleglede.