Vi starter november med et nytt slipp!

Halvdan Sivertsen og Jan Eggum er to navn i norsk populærkultur som «alle» har et forhold til, og som vi lenge har hatt på lista til Steinkjerfestivalen. Til sammen har de en låtliste med kjente, kjære låter, som kan holde kvelden ut, og vel så det. Nå har to av de fire originale gitarkameratene funnet sammen igjen, og skal på veien med nettopp det; deres mest kjente låter, servert som perler på en snor. Erfaringene fra andre festivaler er allsang fra flere generasjoner, for dette er låter alle har hørt og elsket, en eller annen gang opp gjennom livet. Musikken til Eggum og Sivertsen er også et møte med egne minner, både som barn og voksne, med tekster som handler om oss alle. Det ligger utrolig mye norsk hverdagsliv og søte minner i musikken deres. Nå får vi endelig synge sammen med dem, i Rismelen tidlig lørdag kveld. Vi VET at dette blir gladstemning!

Halie har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende, unge popartistene i Norge, med et åpenbart internasjonalt potensiale. Made Management fant først Aurora, så signerte de Sigrid, og nå Halie. Da hun spilte årets by:Larm var forventningene så store at hun fylte Sentrum scene til randen, og gjorde en opptreden som imponerte alle, sin unge alder til tross. Halie har kun sluppet fire singler, men er åpenbart født til å stå på en scene, og omtales allerede som en popkomet av internasjonalt format.

Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, særlig kjent som trommeslager og perkusjonist for artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Marthe Valle og ISÁK. Med debutalbumet «Faleo», som kom i september, står Kostopoulos for første gang på egne ben, som vokalist, låtskriver og soloartist.

Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.