Arbeidsområder for frivillige 2023

Her finner du nærmere informasjon om de ulike arbeidsoppgavene du kan jobbe med under Steinkjerfestivalen 2023.

Artistvertskap

Som del av artistteamet er du med og bidrar til at artistene får et upåklagelig opphold på Steinkjerfestivalen. Artistteamet består av to undergrupper, nemlig backstage og artistvertskap.
Backstagegruppa har ansvar for å bygge/tilrettelegge vrimleområdene for artistene. Er du kreativ, glad i å samarbeide og litt praktisk anlagt, kan dette være noe for deg.
Backstagegruppa jobber hovedsakelig før og etter festivalen. Som artistvert er du den personen som jobber tettest på artistene under festivalen, og du må være tilgjengelig for artisten fra ankomst til retur. Være forberedt på lange og hektiske dager
med så mye jobb som artisten krever. Vi jobber tett på hverandre, så gode samarbeidsferdigheter er viktig. Du må være minst 18 år, og det er ønskelig at du har liknende erfaringer fra før.

Logistikk

Logistikkteamet står for opprigging og nedrigg av store deler av festivalområdet. Med andre ord er det mye praktisk og fysisk arbeid. Teamet har også ansvaret for alle uforutsette hendelser og endringer under festivalen, når det gjelder behov for materiell eller lignende.
Logistikk har behov for frivillige i gruppene ad hoc, sikring og telt, og velger fortrinnsvis de som kan jobbe både før festivalen og søndag etter festivalen.

Ankomst og registrering – frivillige og gjester

Steinkjerfestivalen har over 350 frivillige, og noen må sørge for at alle er på rett sted til rett tid. Vi er et lite team, men på mange måter knutepunktet for hele festivalen. Du vil få ansvar for å registrere ankomst og utlevering av akkrediteringsbånd til alle frivillige og andre ikke- betalende gjester og artister. Du må være nøyaktig, og i stand til å jobbe under klare instrukser og rutiner. Det er også viktig at du er serviceinnstilt, har et smil og godt humør selv når det er travelt. Grundig opplæring vil bli gitt, og du må være komfortabel med å bruke
PC i arbeidet. Alle over 16 er velkommen til å søke.

Feelgoodpatruljen

Om du har et smil og humør du gjerne deler og liker at andre har det bra er dette gruppa for deg. Dette er de frivillige sine frivillige; vi sørger for at de frivillige på Steinkjerfestivalen har det bra på jobb, får kaffe, vann og en matbit når det trengs. Sånne ting som holder
motivasjonen oppe 24/7. Det skal føles godt å være frivillig på Steinkjerfestivalen og det skal denne patruljen sørge for.

Potetgruppa

Potetgruppa er gruppa for de som kan bidra med det meste. Allsidighet er et stikkord. Vi bistår andre team med kortvarige og uforventede oppgaver på flere områder. Det kan F.eks være bæring, vaktmesteroppgaver, servering, vakt, dekor. Våre frivillige jobber 8-timers
vakter og tar de oppgavene som dukker opp. Vi har ellers en del faste oppgaver som vi gjør mellom slagene.

Gjeste- og bedriftstelt

Gjeste-teamet sin oppgave er å ta godt vare på våre samarbeidspartnere og gjester. Vi trenger serviceinnstilte frivillige til å jobbe i baren og sørge for god stemning i gjeste-teltet.
Skriv gjerne noen ord om deg selv i infofeltet, og om du har erfaring fra servicebransjen. Aldersgrense for å delta i VIP-teamet er 20 år.

Dekor

Arenadekor har ansvar for festivalens lille ekstra, det som gir Steinkjerfestivalen en helhet. Galskap, kreativitet og utfordringer er ord som beskriver oss. Vi jobber før og etter festivalen.
Er du løsningsorientert, trives høyt og lavt og ikke er redd for å ta i et tak, så er arenadekor perfekt for deg. Det er behov for folk med liftsertifikat, men vi ser også etter deg som er glad i små eller store utfordringer.

Miljø

Som en del av miljøteamet bidrar du til et rent, ryddig og trivelig festivalområde under festivalen, med god kildesortering og avfallshåndtering. Jobben du gjør skaper et godt miljø og hyggelige omgivelser for alle som er på festivalen: frivillige og publikum, så vel som artistene! Du kan være fra 16 år og vil få full opplæring. Ofte vil dere gå sammen to og to under festivalen, slik at oppgavene går lettere og fortere. Du er en del på farten, så det lønner seg å ha på gode sko. Bonusen er at du får med deg musikken og stemningen,
samtidig som du jobber.

Rigg scene/lyd/lys

Riggeteamet jobber med rigging av scener, lyd og lys før og etter festivalen. Under festivalen har de også scenecrew som jobber med artistene på de ulike scenene. Har du erfaring fra klatring i og bygging av stillas, er det en stor fordel, så informer oss om det i søknaden. Vi ser gjerne at du har førerkort, og kan du skilte med truckførerbevis, utvidede førerkortklasser (f.eks. lastebil) og/eller hjullasterbevis så er også det en fordel. Det må påregnes å jobbe 2 skift à 8 timer i forkant av festivalen, hvorav 1 skift blir på dagtid.

Salg

Hva er vel Steinkjerfestivalen uten billett eller årets festivalskjorte? På salgsteamet jobber du med salg av billetter og merch. Festivalens besøkende skal bli møtt av sprudlende, serviceinnstilte og effektive ambassadører i billettboden utenfor området, og i merchteltet
inne på festivalområdet. Vi ser etter arbeidsomme folk, som både kan jobbe før, men mest under festivalen. Vi trenger deg som bidrar til å gi besøkende et godt inntrykk av festivalen vår.
Du kan velge om du vil jobbe for billettsalgsgruppa eller merchgruppa. Oppgavene er stort sett det samme. Billettsalssgjengen selger og bytter billetter til bånd uka før, og under festivalen, mens merchgruppa holder til inne på festivalområdet og selger klær og annet stæsj på vegne av festivalen og våre artister. Opplæring vil bli gitt. Bli med på en fin og sosial jobb!
På dette teamet rullerer man mellom billettsalg, scanning av billetter ved inngangen og salg av klær og utstyr inne på festivalområdet

Servering – Frivillige og artister

Både frivillige og artister skal tas godt vare på. Det serveres både varm og kald mat gjennom festivaluka. Vi får middagen fra kommunens sentralkjøkken, men vi smører brødmaten selv.
Artister og frivillige har egne områder for bespisning og velfortjente pauser. Vi har ansvaret for at det er ryddig og trivelig i disse områdene. Vi skal passe på at mat og drikke er på plass til faste tider og når det er tid ordner vi noe ekstra som overrasker og gleder de som kommer!
Vil du være frivillig i Serveringsteamet må du være både serviceinnstilt, ha evnen til å se oppgavene og kunne ta ting på sparket. Vi samarbeider tett med artistvertene og vi hjelper hverandre slik at festivalen blir en god opplevelse for både artister og frivillige.

Transport

Som sjåfør vil hovedoppgaven være å hente og bringe artistene i forbindelse med deres opphold hos oss. Her kreves det fleksibilitet med tanke på arbeidstider, og du må være minst 23 år.

Trivselsvakt

Den viktigste oppgaven for teamet av trivselsvakter er å sørge for at folk trives og har det bra på Steinkjerfestivalen

Som en del av trivselsvakt-teamet vil du inngå i festivalens største frivilligteam, og få ansvar for blant annet adgangskontroll og øvrig kontroll av scener, nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Vi samarbeider med profesjonelle vakter dersom behovet for inngripen
skulle dukke opp. Du må være over 18 år, og være både stødig og serviceinnstilt for å kunne delta i vaktteamet. Vi trenger et par nattevakter til å holde tilsyn med utstyr allerede fra mandag kveld, så hvis du har mulighet til å hjelpe oss med dette er det fint om du skriver det i infofeltet på søknadsskjemaet.

 

Servering mikrobrygg

Ved torget og i ølteltet serveres det lokalt brygget øl fra Fæby og Hogna. Vi trenger serviceinnstilte frivillige som sammen med representanter fra bryggeriet kan servere våre gjester fredag og lørdag kveld.  Aldersgrense 18 år.

 

 

Vil du jobbe som frivillig?

Ja, jeg vil registrere meg:

Nei, men jeg vil kjøpe festivalpass!